En god historie

I år er det 90 år siden Skarpnes ble etablert. Nå er hele historien samlet mellom to permer.


– Vi har en lang historie som vi ønsket å få skrevet ned. Da passet det godt med bokutgivelse i forbindelse med 90 årsjubileet, sier administrerende direktør i Skarpnes Erling Melsom.

Det er journalist Jens Petter Christensen som har skrevet boka. Og i følge Christensen har det vært en spennende jobb.
– Det er mye historie i veggene her. Hele historien om hvordan Skarpnes gikk fra å være håndverk til å bli industri er utrolig spennende. I tillegg har det alltid vært et spesielt miljø hvor eierne har hatt tett kontakt med de ansatte. Det har det vært interessant å høre om, sier forfatteren.

Opp- og nedturer
Arbeidet med boken startet i fjor høst. Skarpnes ville ha en lettlest, oversiktlig bok som ikke var alt for høytidelig. Forfattter Christensen ville på sin side lage en ærlig skildring av historien.
– Ett av premissene for å skrive boken, var at både opp- og nedturer skulle med. Jeg har hatt frie tøyler, og dette er den virkelige historien om Skarpnes, sier forfatteren som har opplevd bildematerialet som den største utfordringen i arbeidet.

– Jeg har brukt mange timer på å lete etter bilder. Men letingen ga resultater; det er mange godbiter som er presentert i boka.

Lun humor
Det beste inntrykket forfatteren har fått av Skarpnes, er den lune humoren som alltid har eksistert.
– Og til tross for de tøffe tidene bedriften har vært gjennom i løpet av de 90 årene, har det aldri gått på akkord med kvaliteten, sier han.

Det er brødrende Knut og Jens Tveite (begge tredjegenerasjon) som har vært hovedkildene til boka.
– Det hadde ikke vært mulig å skrive boka uten hjelp fra Knut og Jens. De har mange gode historier i historien, sier Christensen.

De neste nitti
Boka ble lansert på Skarpnes’ jubileumsfest, og ble godt tatt i mot av både ansatte og forretningsforbindelser som har lest historien.
– De ansatte synes det er interessant og morsomt å lese hele historien til selskapet de jobber i, sier Melsom.

Hva med de neste 90 årene?
– Vi er optimister og vet at folk alltid må ha tak over hodet. Forhåpentligvis vil vi skive historie de neste 90 årene også, sier Erling Melsom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen