En tak(k)nemlig jobb

Disse mennene har jobbet i Skarpnes i 134 år. Og de har ingen planer om å slutte.


– Jeg kunne gått av med AFP i fjor, men jeg regner med at jeg fortsetter et par år til, gliser Andreas Andreassen, som har vært ansatt i Skarpnes siden 1979.

Sammen med kollegene Allan Omholt (ansatt i 35 år), Geir Magne Larsen (ansatt i 31 år) og Thor Jørgensen (ansatt i 38 år) har Andreassen en imponerende farstid i bedriften. De har vært med på både opp- og nedturer, men det gode miljøet har gjort at de aldri har tenkt tanken på å slutte.

_ Det sier seg selv at miljøet er bra når folk blir i jobben så lenge. Skarpnes har vært, og er, en veldig bra arbeidsplass, sier Geir Magne Larsen.

Automatisering av produksjonen
De fire nestorene har vært med på store forandringer med bedriften. Nå er det slutt på de brune lønningsposene og det fysisk harde arbeidet.

_ Det er ingen tvil om at det har skjedd mye på disse 30 årene. Og den største forskjellen er teknologien og automatiseringen av all produksjon. Før var det fysisk hardt arbeid, og vi brukte kroppen mye. Det var slitsomt og kjedelig, minnes Thor Jørgensen, som i dag jobber med økonomi og regnskap.

_ Og på omsetningsfronten har det også skjedd en del. Omsetningskurven har gått jevnt og fint oppover, smiler han.

– Vi er heldige
Allan Omholt mener det er like mye arbeidsplassens skyld, som deres egen, at de er blitt så lenge i samme jobb.
_ Vi er heldige som har hatt en trygg og god arbeidsplass. Mange opplever at arbeidsplasser blir lagt ned, men Skarpnes har eksistert i 90 år, sier han, og trekker fram eierne og lederne som viktige faktorer for trivsel.

_ Alle ansatte har et godt forhold til eierne og lederne. De spiller med åpne kort og er en naturlig del av gjengen. Det er viktig for miljøet, mener han.

De fire mennene ser positivt på fremtiden, både for deres egen del, men også for arbeidsplassen.
_ Betongstakstein går ikke ut på dato. Bedriften lever i 90 år til. Minst. Men da er det nok ikke vi som blir intervjuet, gliser 134 års fartstid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *