Studentoppgave ble beregningsprogram

Studentene Ole Tøsse Kolvik (24) og Paul Kristen Myre (27) ønsket en utfordrende bacheloroppgave.
Nå har de utviklet et mengdeberegningsprogram for Skarpnes.

Ole Tøsse Kolvik fra  Ålesund og Paul Kristen Myre fra Tvedestrand har de siste tre årene studert multimedia, teknologi og design ved Universitet i Agder (UiA). Som avslutning på utdannelsen måtte de levere en obligatorisk bacheloroppgave. Det handlet om takstein.

– Vi hadde mange alternativer, men valgte å ta i mot utfordringen fra Skarpnes. Og det angrer vi ikke på, sier de to studentene.

Programmet de har laget er et mengdeberegningsprogram. Det finner areal på alle typer tak og regner ut antall takstein som trengs for å dekke taket. I tillegg regner den ut mål på taktilbehør.

– Vi hadde ingen forhold til takstein fra før, men nå kan vi nok mer enn folk flest, smiler guttene.

I arbeidet med programmet har de benyttet matte, programmering og 3D. Veilederne Morgan Konnestad og Jostein Nordengen ved UiA roser studentene både verbalt og i karatersettingen.
– De har gjort en veldig bra jobb og vi var ikke i tvil med å gi dem karakteren B. Det er en meget god karakter på et meget godt prosjekt, sier Morgan Konnestad.

Også Skarpnes liker programmet. Nå skal taksteinprodusenten begynne å bruke programmet på nettsidene.
– Løsningene vi har brukt tidligere har ikke vært gode nok. Dette programmet vil gjøre arbeidet mye enklere, sier Jørn Tveite i Skarpnes.

Programmet vil bli tilgjengelig på våre nettsider når det er ferdigstilt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *