Taket trenger fornyelse

Med høsten kommer ikke bare mørket, men også stormkast og nedbør. Hvert år faller det ned nesten 470.000 liter vann på et gjennomsnittstak i Norge. Det kan koste deg dyrt.

I følge Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) ble det i 2009 registrert til sammen 50.585 vannskader i private husholdninger. Da lønner det seg å ta sine forhåndsregler. Å tette et tak vil alltid være en god investering.

– Høsten krever mye av takene, forteller salgssjef Bjørn Sæther.

– Dessverre er det mange som glemmer å heve blikket. Det kan få kostbare konsekvenser. Det er god økonomi i å ettergå taket med jevne mellomrom.

Hvis vann trenger ned gjennom takkonstruksjonen oppstår det raskt fuktskader. Mugg og råtesopp angriper takkonstruksjonen, bærebjelker og vegger. Da er det fort trøbbel på ferde.

– Mange venter for lenge med å gjøre noe med taket. Mens andre som bytter eller reparerer tak, lar være å bruke erfarne fagfolk. Det er dumt, for rehabilitering av tak er et håndverk. Uansett; ta taket ditt på alvor. Feil kan nemlig føre til store økonomiske konsekvenser, forteller Sæther.

Det er mange taktekker å velge blant – og betongtakstein er faktisk blant de rimeligste, i motsetning til hva mange tror.

– Prisen på betongtakstein blir en positiv overraskelse for mange! Det kan virke eksklusivt fordi det er så solid, men faktum er altså at vi produserer et produkt som er langt billigere enn mange forventer, sier Sæther.

En rask titt på åpne tilbudspriser på forskjellige taktekker bekrefter Sæthers påstande Én kvadratmeter betongtakstein koster fra 90 kroner, inkludert frakt og oppløft. Shingel fås til omtrent samme pris, mens profilerte taksteinsplater av metall annonseres for fra 180 kroner per kvadratmeter.

– Betongtakstein er for øvrig ikke bare rimelig i innkjøp. De er også særdeles holdbare. Forventet levetid for dagens takstein er godt over 50 år. Dermed blir betongtakstein en ekstra god investering, sier Sæther.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *