Tenk tak før vinteren får overtak

Tett tak girt tørt hus. Dessuten er byggeforskriftene skjerpet i kravene til huseier. Flere grunner til å være bedre føre var, altså.
Har du ikke sjekket taket ditt tidligere i høst, bør du definitivt ta en sjekk nå før vinteren setter inn for fullt. Vinterstid trekker vi lua godt ned om ørene, og det samme bør gjelde for huset ditt. Er taket tett, holder huset seg tørt. Derfor bør eventuelle skadede takstein byttes ut og erstattes med nye og hele takstein.
De siste vintrene har det kommet mye snø i landet. Bevisstheten om huseiers ansvar i forbindelse med fallende istapper og snøras fra tak, har rykket fram i vår bevissthet etter en rekke uhell og mye medieomtale.

Taksikring er nødvendig. I følge byggeforskriften skal det monteres snøfangere der snø- og isras fra tak kan skade mennesker, gjenstander, underliggende bygningsdeler eller installasjoner. Kravene er skjerpet og paragraf 58 i Plan- og bygningsloven gjør eieren av bygningen direkte ansvarlig for å holde byggverk og installasjoner i tilfredsstillende stand, noe som innebærer å sikre mot snø- og isras fra taket.

God isolering gir mindre ising på taket. Dermed reduserer man risikoen for personskader og andre alvorlige uhell i form av fallende istapper.

Et annet nyttig tips for takeier er montering av snøfangere. Snøfangere er enkle å montere og settes der hvor man ikke ønsker at snøen skal rase ned fra taket, for eksempel ved inngangsdøra (eller langs et fortau). Det er imidlertid lurt å montere langsmed hele taklengden for å ikke skjevfordele vektbelastningen.

1 hendelser på “Tenk tak før vinteren får overtak”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen